DEMİR BAKIMINDAN ZENGİN BESİNLER


NE KADAR DEMİR O KADAR KUVVET! EĞER ÇABUK YORULUYORSANIZ DEMİR EKSİKLİĞİNİZ OLABİLİR!
Demir, vücutta oksijenin taşınabilmesi için önemli bir mineraldir. Vücudumuz demiri hemoglobin üretimi için kullanır ve hemoglobin kanda oksijenin taşıyan kırmızı kan hücrelerinin bir parçasıdır.

Vücudunuzda yeterince demir yoksa, daha az kırmızı kan hücresi üretilir, hemoglobin sayısıyla birlikte organlar ve dokular için hayati önemi bulunan oksijen miktarı da azalır.

Demir minerali bakımından zengin besinleri daha sık tüketerek demir seviyesini önemli oranda yükseltebilirsiniz.

Demir Bakımından Zengin Et Ürünleri 

Sığır Eti: 100 gram sığır eti günlük demir ihtiyacının %11’ini karşılar. Olumsuz yönü doymuş yağ, trans yağ ve kolesterol içermesidir.
Sığır Ciğeri: 100 gram pişmiş sığır ciğeri günlük demir ihtiyacının %36’sını karşılar. Olumsuz yönü yüksek kolesterol ve trans yağ içermesidir.

Tavuk Ciğeri: 100 gram pişmiş tavuk ciğeri günlük demir ihtiyacının %65’ini karşılar. Olumsuz yönü yüksek kolesterol içermesidir.

Hindi Eti: 100 gram hindi göğüs eti günlük demir ihtiyacının %82ini karşılar. Olumsuz yönü yüksek sodyum ve kolesterol içermesidir.

İstiridye ve Kuzu Göbeği Mantarı: 100 gram çiğ istiridye veya kuzugöbeği günlük demir ihtiyacının %37’sini karşılar. Olumsuz yönü yüksek sodyum ve kolesterol içermesidir. Yine aynı şekilde ton balığı, tavuk, yengeç, karides de demir bakımından zengindir.

Demir Bakımından Zengin Sebzeler

Mercimek: 100 gram haşlanmış mercimek günlük demir ihtiyacının %19’unu karşılar. Protein, fosfor, bakır, folat, manganez ve besin lifi bakımından zengindir.

Ispanak: 100 gram haşlanmış ıspanak günlük demir ihtiyacının %20’sini karşılar. Niasin, C vitamini, A vitamini, E vitamini, K vitamini, tiamin, riboflavin, B6 vitamini, folat, kalsiyum, fosfor ve potasyum açısından zengindir.

Yulaf (Kahvaltılık): 100 gram kahvaltılık yulaf günlük demir ihtiyacının %24’ünü karşılar. Besin lifi, fosfor, selenyum ve manganez bakımından zengindir.

Soya Fasulyesi: 100 gram haşlanmış soya fasulyesi günlük demir ihtiyacının %29’unu karşılar. Fosfor, bakır, magnezyum, K vitamini, besin lifi, protein ve manganez açısından zengindir.

Barbunya: 100 gram haşlanmış barbunya günlük demir ihtiyacının %12’sini karşılar. Besin lifi, protein, fosfor, manganez ve folat açısından zengindir.


Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Görsel kaynaklar:

  • http://media.tumblr.com/d72057efa04a1c8ad4f2d10019f5fd2c/tumblr_inline_mfatmgX3DM1r2uikf.jpg

İçerik Kaynakları :

  • http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/iron-deficiency-anemia/symptoms-causes/dxc-20266514
  • http://www.healthline.com/health/iron-deficiency-anemia?m=0
  • http://www.webmd.com/diet/iron-rich-foods#1
  • http://www.health.com/health/gallery/0,,20798655,00.html
  • http://www.everydayhealth.com/pictures/foods-high-in-iron/
  • https://www.healthaliciousness.com/articles/food-sources-of-iron.php
Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

2 Comments Yorumları Gizle

Eğer üretimi doğru bir şekilde yani antibiyotik kullanmadan yapılıyorsa en iyisi hindiİPRİK göğüs eti olarak gözüküyor. bilgileriz için teşekkür ederiz.Ahmet KARAKİPRİK…

Eğer üretimi doğru bir şekilde yani antibiyotik kullanmadan yapılıyorsa en iyisi hindiİPRİK göğüs eti olarak gözüküyor. bilgileriz için teşekkür ederiz.Ahmet KARAKİPRİK…

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com