Bir ay boyunca zencefil yerseniz vücudunuzda olanlara inanamayacaksınız!


Uzmanlar şaşkın zencefilin 10 inanılmaz faydasını öğrenince her yediğinize ekleyeceksiniz!

Zencefil kökü içinde bulunan 115’den fazla sağlığa faydalı bileşenle, zencefil sağlığının yararlarının bol olduğundan emin olabilirsiniz.

Zencefil, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için 4,700 yıldan fazla bir süredir Çinliler ve Hint’liler, romalılar tarafından kullanılıyor.

Zencefili bir ay boyunca her gün tüketin ve aşağıda belirtilen her zencefil sağlığından faydalanın.

ZENCEFİLİN SAĞLIĞA FAYDALARI

1. ZENCEFİL KANSERLE SAVAŞIR

Vücuttaki kanserojenlerden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız zencefil ile başlayın. Çeşitli çalışmalar akciğer, prostat, yumurtalık, kolon, meme, deri ve pankreatik kanserlerle savaşmada yararlı bulmuştur.

2. ZENCEFİL KALP SAĞLIĞINI GELIŞTIRIR

Zencefil kalbimizin sağlığını korumak için mükemmeldir. Aktif madde, zencefil, kan damarlarını rahatlatmaya, kan akışını hızlandırmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan bir bileşiktir. Aynı zamanda bir anti-enflamatuar ajan, bu yüzden kalp hastalığı ile savaşmaya yardımcı olur.

3. ZENCEFİL ALZHEIMER HASTALIĞINA KARŞI KORUR

Oksidatif stres ve kronik iltihap hem yaşlanma sürecini hızlandırır. Alzheimer hastalığının ve yaşa bağlı bilişsel gerilemenin temel itici güçleridir. Bir çalışma, zencefil ekstresinin, 60 orta yaşlı kadından oluşan bir test grubunda reaksiyon sürelerini ve çalışma hatıralarını geliştirebildiğini bulmuştur.

4. ZENCEFİL SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Zencefil, şişmiş, kabız olan ve diğer bağırsak hastalıklardan muzdarip olanlar için de yararlıdır. Bağırsak astarınızdaki düz kasları rahatlatır ve tüm sisteminizde yiyeceklerin daha rahat hareket etmesine yardımcı olur.

5. ZENCEFİL KİLO VERDİRİR

Birçok “yağ yakıcı” takviyesinde ana bileşen olarak zencefil fark ettiniz mi? Bunun için iyi bir sebep var. Zencefil metabolizmayı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda araştırmalar diğer gıdalarla zencefil yemenin bu yiyeceklerin termik etkisini artırmaya yardımcı olduğunu ve böylece daha fazla kalori yaktığını bulmuştur.

6. LENFATiK SiSTEMi TEMiZLER

Zencefil, vücudu ısıtmak için çok etkili olduğu için, organlarınızdaki ve aynı zamanda dolaşım sistemindeki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Dr. Mehmet Öz’e göre, “Bu lenfatik kanalları açıp her şeyi temiz tutarak zencefil, özellikle solunum sisteminde enfeksiyonlara duyarlı hale getiren toksinlerin birikmesini önler.”

7. EKLEM AĞRILARINA FAYDALARI

Araştırmacılar, zencefil’in aynı zamanda kendi içinde acıya neden olan iltihabı da hafifletmeye yardımcı olur. Hatta eklem ağrıları olanlara oldukça faydalıdır.

8. DİYABETE ŞİFA KAYNAĞI

Zencefilin diyabeti doğal olarak iyileştiği ve insülin duyarlılığını artırdığı bilinmektedir.

9. BESiN EMiLiMiNi ARTIRIR

Zencefil, yiyeceklerinizin düzenli sindirimini ve metabolizmasını artırmaya yardımcı olur ve bu nedenle besinleri se zorluk çekiyorsanız, diyetinize büyük bir katkı sağlar.

10. AŞIRI MUKUSU AZALTIR

Son olarak, kesinlikle zencefil, vücuttaki aşırı mukustan – özellikle de solunum yolundan – kurtulmaya yardımcı olur. Her gün zencefil tüketen bir ay sonra, bazı müthiş faydalar göreceğinizden emin olacaksınız.

PEKİ, ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR? 

İşte size 3 şifalı zencefil çayı tarifi;

1. Basit Sıcak Zencefil Çayı

İhtiyacınız olan malzemeler; az bir miktar taze zencefil kökü, 3 bardak kaynatılmış su, tatlandırmak için bal, esmer şeker ya da akçaağaç şurubu ve tercihe bağlı olarak elma ya da limon.

Öncelikle zencefil kökünü iyi bir şekilde yıkamalı ve yıkadıktan sonra soyup dilimlemelisiniz. Ardından suyu kaynatmalı ve bir demliğe koymuş olduğunuz zencefillerin üzerine dökmelisiniz. Kapağını kapattığınız demlikteki çayınızın yaklaşık 10 dakika kadar demlenmesini beklemeli ve demlendikten sonra eğer dilerseniz seçmiş olduğunuz tatlandırıcınızı da ilave edip afiyetle içmelisiniz.

2. Sütlü Zencefil Çayı

Sütlü zencefil çayı için ihtiyacınız olan ise az bir miktar taze zencefil, 1 bardak su ve 2 bardak süt.

Öncelikle suyu kaynatmalı ve zencefil dilimlerini bu suya atıp 10 dakika boyunca kaynatmalısınız. Ardında bu karışımı ocaktan almalı ve üzerine 2 bardak sütü eklemelisiniz. 

Sütü de ekledikten sonra elde ettiğiniz karışımı ise yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirmelisiniz. Elde edeceğiniz çayı afiyetle içmeli ve bu çayın midenizi yatıştırabileceğini de unutmamalısınız.

3. Soğuk Zencefil Çayı

Soğuk zencefil çayı için de az bir miktar taze zencefil, yaklaşık 1 litre su, 1 limon, buz küpleri ve tercihe bağlı olarak tatlandırıcıya ihtiyacınız olacak.

Hazırlığa yine zencefili iyice yıkayarak başlamalı ve yıkamış olduğunuz zencefili rendelemelisiniz. Rendelemiş olduğunuz zencefili suyun üzerine ilave etmeli ve kaynatmalısınız. Bu karışımın üzerine ise 1 adet limonun suyunu eklemelisiniz. 

Son olarak hazırladığınız içeceği buz dolu bir bardağa boşaltmalı ve eğer dilerseniz seçeceğiniz bir tatlandırıcıyı eklemelisiniz. Soğuk zencefil çayınız içilmeye hazır!

Zencefil Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Zencefilin keskin kokusu ve aroması az bir miktarda kullanıldığında dahi çok etkili sonuçlar verir. Zencefili tek başına kullanabileceğimiz gibi köri gibi çeşitli baharat karışımlarıyla birlikte de kullanabiliriz.

Kokusu tarçına benzediğinden zencefili, lezzet vermesi için yemeklere rendeleyerek yada toz halinde ekleyebilirsiniz. Özellikle tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanıldığı zaman sindirimi kolaylaştırıcı etki gösterir.

Tadını daha baskın hale getirmek istediğiniz soslara da aynı şekilde taze zencefili rendeleyerek yada toz zencefili direkt olarak ekleyebilirsiniz.

Kek ve kurabiye gibi unlu mamüllerin hamuruna eklendiğinde şekerin baskın tadını hafifletir, lezzet ve renk verir.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Görsel kaynaklar:

  • https://en.newsner.com/science/heres-what-happens-to-your-body-if-you-eat-ginger-every-day/

İçerik Kaynakları :

  • https://en.newsner.com/science/heres-what-happens-to-your-body-if-you-eat-ginger-every-day/
Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com