Çağımızın En Büyük Hastalıkların Şifası Bu Çekirdeklerde Gizli!


Peki nasıl tüketmeli? 

Yapılan araştırmalara göre karpuz çekirdeği diyabeti kontrol altında tutuyor ve diyabete bağlı semptomları hafifletiyor. Karpuz çekirdeğinde bulunan bir amino asit damarları açıp oksidatif stresi azaltır. Ayrıca içeriğindeki magnezyum karbonhidrat metabolizmasını düzenler. Bu da kan şekeri seviyesini doğrudan etkilemiş olur. Sadece bu kadar mı? 

Sulu ve lezzetli olan karpuzun yanı sıra çekirdeklerinin de sağlığınıza olağanüstü faydalardan kaçını acaba biliyoruz?

Karpuz içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Peki, karpuzun çekirdeğinde bu vitamin ve minerallerin daha fazlasını bulunduğunu biliyor muydunuz?

Birazdan vereceğimiz bilgilerden sonra karpuz çekirdeklerini bir daha asla atmayacaksınız.

İşte karpuz çekirdeğinin sağlığınıza olan yararları…

Karpuz çekirdeklerinde bulunan magnezyum ve çeşitli vitamin ve mineraller, vücudumuzda 300 den fazla sistemi olumlu yönde etkiler.  Hücrelere, kaslara ve kan basıncına oldukça fayda sağlar.

Karpuz çekirdekleri vücutta detoks etkisi yaratır. Böbrek taşlarının tedavisinde ve kan basıncının düzenlenmesinde özellikle yararlıdırlar.

Karpuz tohumunu kaynatıp içmek, sindirimi artırır, çünkü tohumlar bir sürü folik asit içerdiği için sindirim için mide asidi üretimini uyarır.

Karpuz çekirdeği nasıl tüketilmeli?

İlk olarak 2 litre suyu kaynatın. İçerisine 20 ve 30 adet karpuz çekirdeği ekleyin. 15 dk kaynattıktan sonra bir dilim karpuzla çekirdekleri blenderdan geçirin.

Sabahları aç karnına ya da kahvaltıdan yarım saat sonra bu çayı içebilirsiniz.

Not: Herhangi bir yan alerjik durum oluşturmaması için kullanmaya başlamadan önce bir hekime danışmayı ihmal etmeyin.

Karpuz Çekirdeğinin Tüm Faydaları 

Kalp sağlığı : Kan basıncını dengeler ve metabolik fonksiyonları arttırır. Kalp hastalıklarını ve tansiyonu önlemek mutlaka tüketin. Ayrıca damarların daralmasını engeller.

Güçlü saçlar: İçerdiği protein ve amino asitleri saçları güçlendirir.  Protein saçları güçlü ve parlak tutar, tırnakların uzamasını hızlandırır.  Yumuşak yapısı karpuz çekirdeği yağının kolay emilmesini sağlar. Karpuz çekirdeği saçların zarar görmesini engelleyen önemli yağlar içerir.

Karpuz çekirdeği, vücutta melanin oluşmasını sağlayan bakır ve diğer mineralleri içerir. Melanin saça rengini veren pigment demiştik hatırladınız mı? Ve evet cilde rengini veren pigment de o.

Hafıza :  Beslenme düzeninize karpuz çekirdeklerini ekleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bir kaç gün içinde farkı hissedersiniz. Hafıza problemi yaşayan kişilere özellikle önerilir.

Şeker hastalığı : Bir avuç karpuz çekirdeğini 1 litre suda 45 dakika bekletin. Bu doğal tedavi edici karışım şeker hastalarına iyi gelecektir ve hastalığın ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.

Yaşlanma : Antioksidan özelliği ile erken yaşlanmayı önler, cildi güçlendirir ve sağlıklı bir görünüm verir.

Akne tedavisi : Bir parça pamuğu karpuz çekirdeklerine batırın ve aknelerin üzerine sürün. Ölü hücreleri ve kiri de söker atar. Ayrıca yumuşak ve nemli bir cilt için ihtiyacınız olan şey yağ asitleridir. Karpuz çekirdeklerini cilt problemlerini ve sivilceleri önlemek için kullanabilirsiniz.

Bağışıklık sistemi için magnezyum : Karpuz çekirdekleri mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Bu mineral buğday, pirinç, yulaf ve kakao tozunda da bulunur.

Doymamış sağlıklı yağlar : Karpuz çekirdeğinin %80’i doymamış sağlıklı yağlardan ve omega 3 yağlarından oluşur. Bu çekirdekler ekstra kalori üretmeden vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

Ödem : 1 çay kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş karpuz çekirdeğini, 1 çay kaşığı bal ve 3/4 su bardağı sıcak suya katın. Sıcak ve tatlı iksirinizi günde 2 kere içerek ödemden kurtulun.

Üreme :  Karpuz çekirdeğindeki likopen güçlü bir antioksidandır ve eski zamanlardan bu yana erkekler cinsel güçlerini arttırmak için kullanır.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Görsel kaynaklar:

  • https://organicpowerfoods.com/wp-content/uploads/2014/08/Watermelon-Seeds.jpg
  • http://healthylifestylezone.com/wp-content/uploads/2015/10/Stop-Throwing-Away-Watermelon-Seeds-They-Can-Do-Wonders-For-Your-Health.jpg
  • https://rozannegold.files.wordpress.com/2011/08/watermelonsx.jpg
  • http://www.healthline.com/hlcmsresource/images/topic_centers/Food-Nutrition/642×361-The_5_Best_Watermelon_Seed_Benefits.jpg

İçerik Kaynakları :

  • http://www.haber7.com/alternatif-tip/haber/2352350-cekirdeginin-faydalari-saymakla-bitmiyor
  • http://www.yeniakit.com.tr/haber/karpuz-cekirdeginin-20-faydasi-344683.html
  • http://www.carolinashealthcare.org/documents/NorthEastInternalIntegrative/research-library/Endocrinology/Type2Diabetes.pdf
  • http://horttech.ashspublications.org/content/7/3/222.short
  • https://www.researchgate.net/profile/Ezekiel_Akinrinde3/publication/267826810_Added_benefits_of_combined_organic_and_mineral_phosphate_fertilizers_applied_to_maize_and_melon/links/568e8ade08aeaa1481b025aa.pdf
  • http://www.medicalnewstoday.com/articles/266886.php
  • http://www.well-beingsecrets.com/health-benefits-of-watermelon/
  • https://authoritynutrition.com/watermelon-health-benefits/

Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com