KAHVE TELVESİNİN HİÇ BİLMEDİĞİNİZ KULLANIM ALANLARI


Kahve Telvesi İle Yapabilecekleriniz?
Türk kahvesi içtikten sonra
 kesinlikle fincanın dibinde kalan telveyi dökmeyin. 
Çünkü…


Türk kahvesi kültürümüzde olmaza olmazlardan. Herkes günde en az bir kez Türk kahvesi muhakkak içer. Ancak kahveyi sevdiğimiz kadar kalan telvesini de farklı şekillerde de kullanabiliriz. İşte kahve telvesi ile yapabilecekleriniz:

Lavabo Açıcıdır: Sürekli olarak lavabo tıkanıklığı ile uğraşıyorsanız ve acil bir çözüm arıyorsanız sadece kaynamış suyun içine az miktar kahve ve karbonat koyarak bu suyu lavaboya dökebilirsiniz. Bu sayede tıkanık olan lavabo kısa sürede açılacaktır.

Tencere Temizliğinde Etkilidir: Yemek yaparken tencerenizin dibi tutmuş ise bunu temizlemek için günlerce suda ıslatmanıza veya kazıyarak sorunu gidermenize gerek yok. Tek yapmanız gereken sadece kahve telvesi ile dibi tutmuş olan tencerenizi sünger yardımı ile sürtmek. İşte bu kadar kolay bir işlem ile tencerenizi ve çaydanlıklarınızı temizleyerek parlatabilirsiniz.

Cilt Bakımı: Kahve telvesi cilt için en doğal bakım kürlerinden birisidir. Sadece kahveyi içtikten sonra telvesini yüzünüze sürerek yirmi dakika kadar bekletmeniz bile cildinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olur.

Koku Gidericidir: Buzdolabınızda sürekli olarak koku sorunu ile mücadele veriyorsanız kahve telvesini kullanabilirsiniz. Sadece kurumuş olan kahve telvesini buzdolabınızın içine küçük bir kap ile koymanız kokulardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Gübre Olarak Kullanılır: Ev bitkileri ve çiçekleri için en etkili olan gübre çeşitlerinden birisi de kahve telvesidir. Bitki toprağına karıştırarak bitkilere böceklerin gelmesini önleyebilirsiniz.

Bu pratik yöntem ve bilgileri daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Görsel içerikler:

İçerik Kaynakları :

Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com