AĞRI DİNDİRİCİ ETKİSİYLE SİZİ ŞAŞIRTACAK KİRAZIN SAĞLIĞINIZA ÇOK İYİ GELECEK FAYDALARI


ZATEN TADINA DOYULMAZ BİR MEYVE OLAN KİRAZIN, OKUDUĞUNUZDA DAHA BİR ÇOK SEVMENİZE YOL AÇACAK ŞAŞIRTICI FAYDALARI 

İlkbaharın sonlarında yazın başlarında tezgahlarda yerini alan kiraz sadece tadıyla damaklarınızı tatlandırmakla kalmıyor aynı zaman da sayısız faydası ile size ne şifalar sağlıyor. Stresten tutunda, ağrı kesici özelliğine kadar muhtemelen çoğunu ilk defa duyacağınız o kadar çok faydası var ki…


Uzmanlara göre en önemli özelliği ağrıların dindirilmesinde aspirinden bile daha faydalı olması…Kiraz bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasal ile yapıyor. Yaklaşık 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden tam on kat daha fazla olduğu görülmüş.

Yine aynı araştırmalara göre gün de 20 adet kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki de yapıyor.


Ağrı kesici özelliğinin yanı sıra aynı zamanda stres yok etmede de çok etkili bir meyve. Bunu yapısındaki bol fosfor ile, sinirleri kuvvetlendirerek yapıyor. Sakinliği böyle sağlıyor.

Ağrı kesici ve stres yok edici etkisinin yanında tam bir göz dostu.  A vitamini kaynağı karoten içerdiğinden gözlere çok iyi geliyor.

Kiraz en önemli özelliklerinden biri de vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlaması… Dolayısıyla da dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor. İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor. Ayrıca kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesine de büyük katkıda bulunuyor…


Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. İçinde bulunan kinik asit ise böbreklerin taş ve kum yapmasını önlüyor… Dahası kum ve taş dökmeye yardımcı oluyor. Sadece böbrekler değil aynı zamanda safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor.

Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyor. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önlüyor.

Kirazın özellikle ergenlik dönemindekiler için mucize niteliğinde bir yararı var… Kanı temizleyen kiraz yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesi de deride kırışıklıkları önleyip gideriyor…


Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Kiraz tüketimi ile karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü artırıyor.

Kirazın bir diğer özelliği ise kadınların menopoz dönemlerinde dertlerine derman olması.


Kirazda bulunan ‘levüloz’ adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor.

Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…





Görsel kaynaklar:

  • http://doktori.mk/files/upload/1996/1.jpg
  • http://www.seriouseats.com/images/2016/06/20160607-cherry-whipped-cream-vicky-wasik-6.jpg
  • http://ww4.hdnux.com/photos/61/22/56/12921739/3/920×920.jpg
  • http://images.indianexpress.com/2016/05/cherry-759.jpg
  • https://www.starkbros.com/images/dynamic/2878.jpg
  • http://cdn-img.health.com/sites/default/files/styles/2000×2000/public/migration/img/web/2013/07/slides/cherry-new-intro-1-400×400.jpg?itok=sQnJjB93

İçerik Kaynakları :

  • http://www.care2.com/greenliving/11-health-benefits-of-the-beautiful-cherry.html
  • http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/08/02/health-benefits-cherries.aspx
  • https://www.haberler.com/kirazin-faydalari-saymakla-bitmiyor-haberi/
  • https://draxe.com/benefits-of-cherries/
  • http://www.stylecraze.com/articles/top-10-health-benefits-of-cherries/#gref
Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com