Tıp Dünyası Bu Mucizeyi Konuşuyor! 2 Adet Aspirin Bir Bardak Suyun İçinde Ezerek Eritin ve Sonra…
Faydaları ve kullanım alanları tıp dünyası tarafından yıllardır konuşuluyor! 2 Adet Aspirin Bir Bardak Suyun İçinde Ezerek Eritin ve Sonra… İnanılmaz ama gerçek mutlaka deneyin!
Aspirin yalnızca ağrıyı gidermiyor. Bir çok rahatsızlığa da iyi geliyor. İşte Aspirin’in marifetleri;
Prostatı engelliyor:
Uzmanlar tarafından yaklaşık 1400 erkekle 5.5 sene boyunca sürdürülen bir çalışma, prostat riskinin düzenli olarak Aspirin kullanan erkeklerde iki kat azaldığını görüldü.
Kaşıntıyı durduruyor:
Birkaç tablet Aspirin’i ezin ve toz şekline getirin. Elde edilen tozu biraz nemlendirici ile karıştırıp kaşınan kısma ovalayarak sürün. Bu losyon derinize nüfuz etmesini sağlayarak ve kaşıntıyı kesecektir.
Tansiyonu düşürüyor:
İspanyol uzmanlar yaptığı çalışmada, Aspirin’in yüksek olan tansiyona faydalı olduğunu kanıtladı. Her gün kullanılan 100 mg aspirin büyük ve küçük tansiyonu düşüyor. Fakat bilim adamları uyarıyor: Aspirini sabah saatlerinde değil, geceleri kullanmalısınız.
Nasıra faydalıdır:
5 veya 6 tane Aspirin’i toz şekline getirip yarımşar çay kaşığı su ve limon suyu ile iyice karıştırın. Nasırlı olan kısıma uyguladıktan sonra üstünü sıcak ve nemli bir havlu ile 10 dakika kapatın. Aspirin’in içeriğindeki asit nasırı yumuşamasını sağlayacak ve sünger taşı ile biraz ovduktan sonra nasır iyileşecektir.
Kolon kanserini engelliyor:
Aile de veya yakınlarınızdan birinde kolon kanseri varsa her gün Aspirin tüketmesinde büyük fayda var. Çünkü yapılan çalışmalara göre günde 81 miligram Aspirin içen erkeklerde kolon kanseri riski, kullanmayanlara göre yüzde 50 azalabiliyor.
Alzheimer hastalığından koruyor:
Hollanda’da bulunan Erasmus Tıp Merkezi’nde çalışan uzmanların yaptığı çalışmaya göre birkaç sene boyunca düzenli Aspirin içenlerde Alzheimer’a yakalanma riski, bu ilacı ara sıra alanlara göre yaklaşık yüzde 80 daha az meydana çıkıyor.
Felçten koruyor:
Felcin sebebi kan pıhtılaşması. Aspirin’in en önemli özelliği de pıhtılaşmayı önlemesi. Her gün kullanılacak bir Aspirin’in, felç geçirmiş erkeklerde yeni bir felç riskini yüzde 25 engellediği görüldü.
Bundan yola çıkan uzmanlar, çoğunlukla felç riski bulunanlarda da aynı oranda etkili olacağını ön görüyorlar. Hatta bazı çalışmalar bu oranın daha da fazla olabileceğini düşünüyor.
Aspirini Bu Kişiler Kullanmamalı!
Alerjisi olanlar kesinlikle kullanmamalı. Aspirin kullanırken herhangi bir yerinizi kesmemeye azami dikkat etmelisiniz. Kanı sulandırdığı için kanama olmasını durumunda tehlike arz eder.
Uzmanlar aspirinin kalp krizi riskini azaltırken kanama riskini arttırdığını belirtiyorlar Kalp damar hastalıkları için yüksek risk taşımayanlar aspirin kullanımında çok dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.
Salisalatlar ve non-stereoidal antienflamatuar ilaçlara karşı hassasiyeti olanlar kullanmamaldıır.
Kanama eğiliminin artacağı tahmin edilen patolojik bir halde bulunanlar kullanmamalıdır. Emziren anneler ve gebeliğin son 3 ayında kullanılmamalıdır. Glukoz-6 fosfat dehidrogenaz eksikliği olanlar, Gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseri olanlar kullanmamalıdır.
Kedilere verilmemelidir. Bu durumlarda kullanılması tehlikeli olabilir.
Astım, nazal polip ve nazal alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerekmektedir. Doktor kontrolü olmadan kullanmamalıdırlar.
Cerrahi müdahale geçirecek kişiler doktoruna danışmadan kullanmamalıdır. Hamileler de doktor kontrolünde olmadan kullanmamalıdır. Çocukların kullanmaması tavsiye ediliyor. Çocuklara dikkat etmeli.
Bu makale çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. Sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Teşhis ve tedavi için kullanmayın. Uzman doktorunuza danışmadan tedavi olmaya çalışmayın.
Görsel kaynaklar:
- http://zenstvena.com/wp-content/uploads/2016/08/aspirin-za-njegu-kose.jpg
- http://www.feelhealthylife.com/wp-content/uploads/2015/12/aspirin-shampoo-600×567.jpg
- http://images.mid-day.com/images/2016/apr/aspirin-uses.jpg
İçerik Kaynakları :
- http://www.safemedication.com/safemed/PharmacistsJournal/The-Benefits-and-Risks-of-Aspirin
- http://www.womenshealthmag.com/health/aspirin
- http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/daily-aspirin-therapy/art-20046797