Karın Şişkinliği Olanlar Bunu Kesinlikle Yemesin!



Karın şişkinliği hemen her insanın karşılaştığı bir sorun. Sık sık tekrarlanması halinde insanı rahatsız edebiliyor. Neyse ki bundan kurtulmanın yolları da var.  Bu konuda çok yaygın kullanılan 3 yöntemi sizlerle paylaşarak 24 saat içinde karın şişkinliğinden kurtulmanızı sağlıyoruz.


İşte karın şişkinliğine yol açan şeyler:

  •     Regl ya da hormonal değişikliğe neden olan geçici rahatsızlıklar
  •     Fazla ekmek, süt ve süt ürünleri tüketimi
  •     Alerji
  •     Vücudunuzun proteini sindirmede yetersiz kalması
  •     Stres
  •     Susuzluk
  •     Kabızlık
Nasıl önüne geçilir?




Limonlu su için

Günün erken saatlerinde sindirim sisteminizi uyarmanın bir yolu da kalkar kalkmaz limonlu su içmek. Limon, vücuttaki pH değerinin dengelenmesini sağlıyor. Öte taraftan yiyeceklerin daha kolay parçalanmasını sağlayarak sindirime yardımcı oluyor.


Limonun bir öteki alternatifi de yeşil çay. Kahvaltıda yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

Sıvıyı azaltın

Karın şişkinliğinin bir nedeni de karında toplanan fazla su veya sıvı.

Muz benzer biçimde lif ve potasyum açısından varlıklı şeyler yemeyi deneyin. Böylelikle vücudunuzdaki fazlalık sıvıdan kurtulacaksınız.



Kinoa tüketin

Kinoada bulunan kalsiyum ve magnezyum oranı karın şişkinliği için iyidir.

‘Yanlış’ lifler tüketmeyin

Life karşı aşırı hassassanız karın şişkinliği hissedebilirsiniz. Aşırı ekmek, fasulye ve lahana tüketmek buna neden olabiliyor. Çözümlenebilir lifler içeren yiyecekler tüketmelisiniz. Yulaf ezmesi, baklagiller, sebzeler, kök sebzeleri, meyveler ve tanecikli meyveler karın şişkinliğini azaltır.


Süt ve süt ürünleri tüketiminizi azaltın

Süt ve süt ürünleri tükettikten sonra karnınızın şiştiğini hissediyorsanız, bunları çok az tüketin.

Tropikal meyveler tüketin

Papaya ve ananasın karın şişkinliğine iyi geldiği biliniyor. İki meyvede de protein sindirimini kolaylaştıran ve yiyeceklerin süratlica parçalanmasına yardımcı papain ve bromelain ismindeki iki enzim bulunuyor.



Ürünlerin bilgilerini dikkatlice okuyunuz

Vitamin takviyelerinin bazılarında buğday ve laktoz bulunuyor. Laktoz ve glüten duyarlılığınız varsa bunlar sorunlara yol açıyor. Sorunlardan biri de karın şişkinliği. Aldığınız ürünlerde glüten, laktoz yada şeker olmadığından emin olun.


En önemlisi de stres yapmayın!

Karnınız strese karşı çok hassastır. Stresli bir yaşam tarzı da karın şişkinliğine niçin olur. Stres yapmamaya dikkat edin!

Karın şişkinliğiniz var ise bunu görmezden gelmeyin.

Görmezden gelmek yerine karın şişkinliğine tükettiğiniz hangi yiyecek ve içeceklerin neden bulunduğunu gözlemlemeye çalışın.




Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 1. Tarif  (Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan)


Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.


Gaz Söktürücü Kür 2. Tarif (Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan)

1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir. Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir.



Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Kür Tarifi

250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın.



Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.



Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…



Görsel kaynaklar:

  • https://www.medicinenet.com/distended_stomach_abdominal_distention/symptoms.htm

İçerik Kaynakları :

  • https://www.medicinenet.com/distended_stomach_abdominal_distention/symptoms.htm
  • https://www.healthline.com/symptom/abdominal-swelling
  • https://www.healthline.com/symptom/abdominal-bloating
Content Protection by DMCA.com

HayatMutfakta

Yorumunu ekle

Content Protection by DMCA.com