Saçınızdaki Beyazlardan Sonsuza Kadar Kurtulun!
Saçlarınızın arasında istemediğiniz beyaz teller mi çıkıyor? Saçlarınız gri görünmese bile bu bir kaç tel sizi huzursuz etmeye yetiyordur. Hatta saçlarınızı boyatmak ve şekillendirmek için harcadığınız paralar da can sıkıcı olmaya başlamış olabilir.
Yavaş yavaş siz de bu beyaz saçların genç yaşlarda neden çıktığını ve bu durumdan nasıl kurtulacağınızı merak etmeye başlamışsınızdır. Bizce bunun için denenebilecek ilk, en kolay ve en ucuz yol bitkisel doğal çözümleri denemek. Ama isterseniz çözümlere geçmeden önce neden bu genç yaşınızda saçlarınız beyazlıyor sebeplerine bir göz atalım;
Erken yaşta saç beyazlamasının nedenleri
- Saç beyazlamasının bilinen en büyük sebebi genetiktir. Yani anne/babanızın saçlarında sizin yaşlarınızdayken beyazlama olmuşsa bu çok yüksek ihtimalle sizde de olacak anlamına geliyor.
- Gizli şeker veya kan şekeri düşüklüğü olarak bilinen şeker hastalıkları da saçlarınızın erken beyazlamasına sebebiyet verir.
- Saça rengini veren melanin maddesinin bu maddeyi salgılayan melanosit hücrelerinin ölmesi sonucunda azalması.
- Stres tam olarak saçı beyazlatmasa da saçı beyazlatan etkenleri hızlandırıcı bir rol oynuyor.
- Genç yaşlarda çok sık saç boyatmak, kimyasal saç ürünlerini sık kullanmak da saçın beyazlamasına yol açabilir.
Eğer yukarıda saydığımız nedenlerden bir veya birkaçından şüpheleniyorsanız önce bu durumları ortadan kaldırarak tedaviyi daha sonra düşünebilirsiniz. Tedavi için de bitkisel yöntemleri denemek isteyenler için önerdiğimiz bitkisel çözümler;
1. Hindistan Cevizi Yağı ve Limon Suyu
Eşit miktarlarda Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu birbiri ile karıştırın. Ölçü için karar veremiyorsanız her ikisinden de üçer çay kaşığı deneyebilirsiniz.Bu karışımla saç derinize 3 ila 5 dakika arası masaj yapın.
Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu basit ve etkili yöntemin çoğu kişide işe yaradığı gözlemlenmiştir. Bu yöntemle sonuç almak için önemli olan her gün bu yöntemi düzenli olarak uygulamaktır. Beyaz saç probleminin yanı sıra saçınızı besler ve güçlendirir.
2. Köri Yaprakları ile Saç Rengini Koyulaştırma
Köri yaprakları saçlarınızın pigmentlerinin daha koyu olmasını sağlayabilir. Özellikle Hindistan Cevizi yağı ile kombine edildiğinde muhteşem bir saç toniği elde etmiş olursunuz.
Bir yemek kaşığı Hindistan Cevizi yağında bir avuç içi kadar köri yaprağını kaynatın. Daha sonra yağını süzün ve soğutmaya bırakın.
Saçlarınızın dibinden uçlarına doğru masaj yaparak sürün. Durulamadan önce 40-45 dakika saçlarınıza nüfus etmesini bekleyin. Bu işlemi haftada bir veya iki kere uygulayarak sonuç alana kadar devam edin.
Dilerseniz köri suyu ve köri suyu tüketerek bu tedaviye destek olabilirsiniz.
3. Soğan Ezmesi
Soğanın gözlerinizi yakmamasına dikkat ederek soğanı saçlarınızdaki beyazları yok etmek için kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken saçlarınızın diplerine ovalayarak sürmek ve kurumasını beklemek. Bu işlemin sonucunda bir kaç gün içerisinde beyaz veya gri olan saç telleriniz tekrar siyaha dönmeye başlayacak.
Bu yöntemi günlük olarak uygulayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra iyice ezerek ezme kıvamına getirmeniz gerekiyor. Soğan ezmesini saç derisine ekledikten 30 dakika sonra şampuanla yıkayarak durulayabilirsiniz.
4. Kına
Kına bulabileceğiniz en muhteşem doğal saç renklendirici maddedir. Sadece saçlarınızı daha koyu yapmakla kalmaz aynı zamanda kuvvetlendirir ve forma sokar. Bir avuç dolusu kına yaprağını ezerek içine 3 çay kaşığı altın çilek tozu ekleyin. Bir yemek kaşığı yoğurdun içine bu karışımı ve bir çay kaşığı kuru kahve ekleyin. Saçlarınızın diplerine ve kafa derinize eşit miktarlarda bu karışımdan sürün. Kuruduktan sonra saçlarınızı şampuanla yıkayıp durulayın. 2 ila 4 haftada bir bu karışımı uygulayarak beyazlardan kurtulun.
Diğer bir alternatif ise kınayı Hindistan Cevizi yağı içerisinde veya Hardal yağı içerisinde kaynatmak ve süzüp bu yağı saç diplerinde kullanmaktır. Haftada bir uygulayabileceğiniz bu yöntem de oldukça etkilidir.
Ayrıca Türk Kahvesi ile toz halindeki kınayı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırarak saç için bir kına maskesi de elde edebilirsiniz. Bunu bir kaba koyun ve bir iki saat ağzını sıkıca kapatıp bekletin. Daha sonra saç diplerinize masaj yapar şekilde bu maskeyi sürün. 1 saat sonra şampuan ile yıkayıp durulayın. Bu işlemi haftada 1 veya 2 kere uygulayabilirsiniz.
5. Beyaz Saçlar için Limon Suyu ve Altın Çilek
Altın çilek bir çok rahatsızlık için kullanılabilen gerçekten mucizevi bir bitki. Daha çok saç problemleri, deri enfeksiyonları ve obezite ile savaşmak için kullanılıyor. Saçların beyazlamasını önlemek için toz halinde satın alacağınız altın çileğe limon suyu ekleyerek bir karışım elde edin.
Daha sonra elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. İstediğiniz sonuca ulaşana kadar bu işlemi günlük devam ettirebilirsiniz.
6. Biberiye ve Adaçayı
Bu iki şifalı bitkinin her ikisi de doğal olarak saçlarınızın rengini koyulaştırmak ve gri olanları siyaha çevirmek açısından son derece etkilidir.
İki bardak su içerisinde yarım fincan biberiye tozu ve yarım fincan toz adaçayını kaynatın. 1-2 saat demlenmesini bekleyin. Karışımı süzün ve suyunu ayırın.
Saçınızı şampuanladıktan sonra durulamak için süzmüş olduğunuz suyu kullanın. Onu da durulamadan 15-20 dakika saçlarınızda kalmasını sağlayın ve sonrasında durulayın.
Haftalık rutininize ekleyerek beyazlamış saçlarla savaşabilirsiniz.
7. Saç Beyazlamasını Önleyen Havuç Suyu
Havuç suyu hem sağlık açısından faydalı hem de lezzetlidir. Saçlarınızın beyazlamasının önüne geçmek ve de mevcut olan beyazların yok olmasını sağlamak için her gün havuç suyu için. Evde taze taze yapacağınız havuç suyu aynı zamanda saçlarınızı da güçlendirerek kopmasını engeller.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Görsel kaynaklar:
- https://www.wikihow.com/Get-Rid-of-White-Hairs
İçerik Kaynakları :
- https://www.wikihow.com/Get-Rid-of-White-Hairs
- http://www.stylecraze.com/articles/ways-to-get-rid-of-white-hair-at-a-young-age/#gref